Europski tjedan vještina

stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju EVSW 2018. godine, 5.-9. studenoga 2018., Beč, Austrija

Treći Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju će se održati u Beču, Austrija, od 5. do 9. studenoga 2018. godine.
Uz događaje koje će organizirati Europska komisija i austrijsko Predsjedništvo, održati će se nacionalni, regionalni i lokalni događaji vezani uz Tjedan.

Na temelju sve većeg interesa svih sudionika iz 2016. i 2017. godine, očekuje se da će EVSW 2018 doprijeti do još većeg broja učenika (mladih i odraslih), roditelja, velikih, malih i srednjih poduzeća, komora, centara za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, škola, usluga usmjeravanja, socijalnih partnera i ostalih dionika.

Kako se možete pridružiti?
Pozivaju se svi dionici: učenici, roditelji, tvrtke, poslovne organizacije, socijalni partneri, pružatelji obrazovanja i osposobljavanja, organizacije za obrazovanje odraslih, komore i druge profesionalne organizacije, znanstvenici, savjetnici za profesionalnu orijentaciju, javne vlasti i društvo u cjelini.

Kako će se inicijativa razvijati?
Prije i tijekom glavnog tjedna, aktivnosti i događaji koji će pokazati izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju biti će raspoređeni diljem Europe. Tijekom glavnog tjedna također će se održati niz događanja / aktivnosti u Bruxellesu (konferencija za novinare, konferencije, radionice i završni događaj s dodjelom priznanja i nagrada). Tjedan je potpomognut kontinuiranom komunikacijskom kampanjom.

Zašto to radimo?
Zato što vjerujemo. Svaka pojedina osoba je talentirana. Neki talenti mogu biti očiti, neki još uvijek skriveni.
Strukovno obrazovanje i osposobljavanje pametan je izbor, zabavno je i vodi izvrsnosti u obrazovanju, visokokvalitetnim poslovima i povećanoj zapošljivosti.
Postoje velike mogućnosti stručnog osposobljavanja koje vas uspješno pripremaju za zanimljive i izazovne karijere, kao i aktivni angažman u društvu. Strukovno obrazovanje i osposobljavanje je poželjna opcija za ljude svih dobnih skupina i priprema ljude za poslove širom svijeta.
Kvalitetno osposobljavanje razvija kreativni i inovativni potencijal učenika. Osposobljavanje i stalno usavršavanje tijekom čitavog života je ključ za poboljšane mogućnosti zapošljavanja i bolju integraciju u društvo.
Cjeloživotno učenje povećava socijalnu uključenost, raznolikost i aktivno građanstvo.

O čemu je riječ?
O poboljšanju atraktivnosti i reputacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Želimo predstaviti izvrsnost i kvalitetu, te podići svijest o širokom rasponu mogućnosti.

Isto kao i 2016. i 2017. godine, dodjela priznanja i nagrada će biti jedan od najznačajnijih događaja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Nagrade će istaknuti primjere izvrsnosti u četiri kategorije:
• Tvrtke i učenici,
• Inovatori strukovnog obrazovanja i osposobljavanja,
• Europske financijske potpore za izvrsnost i
• Priznanja i nagrade koje dodjeljuju europske agencije.

Ove godine nagrade će biti dodijeljene tijekom završnog događaja, 9. studenoga 2018. godine, i to od strane Marianne Thyssen, europske povjerenice za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i radnu mobilnost.

Više na linku European Vocational Skills Week 2018

Euroskills

Natrag na blog